flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Херсонському апеляційному суді забезпечено можливість відвідувати суд за електронними документами у додатку «Дія»

21 серпня 2020, 13:55

Нагадуємо, що відвідати будівлю апеляційного суду можна на підставі документів, які пред’являються особою в електронному вигляді за допомогою мобільного  додатку «Дія» - Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Так, відповідно до п.2.3. Правил пропуску осіб до будинку (приміщень) Херсонського апеляційного суду та на його територію транспортних засобів, затверджених наказом Херсонського апеляційного суду та Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області від 13 липня 2020р. № 75-ОД / 43/61, з метою ідентифікації осіб, які прибули до Суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України, паспорта громадянина для виїзду за кордон, службового посвідчення, посвідчення адвоката України, національного посвідчення водія України, пенсійного посвідчення, іншого офіційного документа, що містить фотокартку особи та печатку установи, яка видала документ).

Для ідентифікації осіб, які прибули до Суду, за умови наявності технічних засобів, призначених для встановлення достовірності відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, може бути використаний мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія».

Тож особа, яка бажає потрапити в приміщення суду, може надати електронну копію паспорта громадянина України, паспорта для виїзду за кордон та посвідчення водія через мобільний додаток «Дія». При цьому, у разі пред’явлення електронних документів, що посвідчують особу,  пред’являти відповідні документи у паперовому вигляді не потрібно.

Перевірка дійсності електронного документу відбувається за допомогою сканування унікального–коду документа, який генерується при натисканні на картку Документа та діє лише З хвилини. Особа, яка перевіряє пред’явлені документи, сканує QR-код за допомогою рідера QR -кодів. Після сканування  зазначеного коду документа у смартфоні перевіряючого з'являються дані відсканованого документу особи. Для отримання даних особи перевіряючий також має бути аутентифікований в додатку «Дія». 

Звертаємо увагу, що для використання електронних документів (е-паспорта та/або, е-паспорта для виїзду за кордон) за допомогою додатку «Дія» достатньо використання смартфону та актуального додатку «Дія», який можна завантажити на офіційному сайті https://go.diia.app/.