flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд під охороною Служби судової охорони

22 червня 2020, 08:54

19 червня 2020 року військовослужбовці Національної гвардії України завершили свою роботу, а співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області першим у Херсонській області взяли під охорону Херсонський апеляційний суд.

Голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко привітав співробітників Служби судової охорони з початком виконання функцій у Херсонській області та побажав успіхів у виконанні завдань щодо забезпечення  охорони судів Херсонщини.

 

«Реалізуючи державну політику у забезпеченні  громадського порядку в судах, припиненні будь-яких проявів неповаги до суду, безпеки  учасників процесу, в Херсонському апеляційному суді розпочав свою роботу підрозділ Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області. Я впевнений,  що виконання цього завдання під силу співробітникам судової охорони, оскільки цьому передувала значна підготовча робота. Сподіваюся, що найближчим часом завершиться формування структури судової охорони і в  усіх інших судах Херсонської області та до  кінця року будуть створені такі ж підрозділи, які забезпечать належний рівень безпеки у судових установах»,- зазначив  Олександр Коровайко.

Відтепер  охорона приміщення Херсонського апеляційного суду, підтримання громадського порядку в суді та  забезпечення безпеки  суддів, працівників апарату суду, учасників судового процесу та відвідувачів суду здійснюється співробітниками Служби судової охорони.

Нагадаємо, що відповідно до статті 161 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Задля виконання поставлених завдань Служба судової охорони: 1) забезпечує пропуск осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів; 2) забезпечує підтримання та реагує на порушення громадського порядку при розгляді справ судом, вживає заходів до припинення проявів неповаги до суду; 3) здійснює заходи з охорони, забезпечення недоторканності та цілісності приміщень судів, органів і установ системи правосуддя, недоторканності та цілісності розташованого у таких приміщеннях майна, запобігання, недопущення чи припинення протиправних дій щодо нього; 4) здійснює заходи із запобігання загрозам особистій безпеці суддів, членів їх сімей, працівників суду, а також у суді - учасників судового процесу, виявлення та нейтралізації таких загроз; вживає у разі надходження від судді відповідної заяви необхідних заходів для забезпечення безпеки судді, членів його сім’ї; 5) реагує в межах наданих законом повноважень на протиправні дії, пов’язані із посяганням на суддів, членів їх сімей, працівників суду, учасників судового процесу.