flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Введена в експлуатацію система відеоконференцзв’язку для участі сторін у судовому процесі поза межами приміщень судів

21 квітня 2020, 11:19

08 квітня 2020 року наказом Державної судової адміністрації  України №169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до вказаного Порядку.

Також учасник справи має подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання.

Зразок заяви, наведений в додатку 2 до Порядку, дивіться за посиланням.

В заяві учасник справи обов’язково вказує:

 - назву суду;

- номер судової справи;

- дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;

- своє прізвище, ім’я та по-батькові;

- свій статус в судовій справі;

- електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі;

- номер телефону для зв’язку із судом.

Також звертаємо увагу, що відповідно до положень вказаного Порядку копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв’язку.

Херсонським апеляційним судом забезпечено можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференцій з учасниками судових проваджень поза межами приміщень судів.