flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступ до правосуддя в Херсонському апеляційному суді в умовах карантину

30 березня 2020, 15:21

Херсонський апеляційний суд  продовжує здійснювати правосуддя під час карантину, забезпечуючи кожному доступ до правосуддя та захист прав людини і основоположних свобод.

Водночас, відповідно до рекомендацій Ради суддів України від 16 березня 2020 року процесуальну діяльність апеляційного суду на період карантину організовано з урахуванням  додаткових заходів запобігання поширенню гострого респіраторного інфекційного захворювання, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2.

Задля захисту  відвідувачів суду, учасників судових засідань, суддів та працівників апарату суду щоденно вживаються заходи, спрямовані на мінімізацію ризиків поширення гострих респіраторних захворювань.

Зокрема, Херсонським апеляційним судом придбано та постійно поповнюється кількість засобів індивідуального захисту (медичні захисні маски та рукавички), дезінфікуючих засобів як для працівників суду, так і для відвідувачів суду.

Із застосуванням спеціальних дезінфікуючих засобів здійснюється систематичне прибирання залів судового засідання, кабінетів суддів та працівників апарату суду, місць загального користування, антисептичними розчинами  щогодини обробляються поверхні загального користування, дверні ручки тощо. В залах судових засідань працюють бактерицидні лампи.

Крім того, біля входу до будівлі апеляційного суду  розміщені антибактеріальні коврики.

Також в апеляційному суді розміщено важливу і корисну інформацію щодо COVID-19 та рекомендації, які допоможуть уберегтися від захворювання та  убезпечити оточуючих від поширення цієї хвороби.

  

Ми продовжуємо захищати ваші права та закликаємо дбати про своє здоров’я і здоров’я оточуючих, не відвідувати судові установи за наявності симптомів респіраторних захворювань та використовувати альтернативні форми звернення до суду і подачі процесуальних документів (в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@ksa.court.gov.ua, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або через дистанційні засоби зв’язку), задля забезпечення власної безпеки та безпеки оточуючих застосовувати засоби індивідуального захисту під час перебування  в будівлі суду.