flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Очільник Херсонського апеляційного суду взяв участь у робочій зустрічі керівництва Верховного Суду та голів апеляційних судів

02 березня 2020, 16:39

27 лютого 2020 року відбулася робоча нарада голови Верховного Суду Валентини Данішевської,  голів касаційних судів у складі Верховного Суду Богдана Львова, Бориса Гулька, Станіслава Кравченка та Михайла Смоковича з головами апеляційних судів усіх юрисдикцій. На засідання також були запрошені голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, голова Ради суддів України Богдан Моніч і голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

Під час зустрічі було підведено підсумки здійснення правосуддя у 2019 році, зокрема, Валентина Данішевська поінформувала присутніх про кількість справ і матеріалів, що надійшли до судів першої та апеляційної інстанцій всіх юрисдикцій, а також про кількість розглянутих судами справ і матеріалів у 2019 році.

Також було порушено питання «кадрового голоду» в судах, що при зростанні звернень громадян до суду призводить до збільшення навантаження на суддів та відповідно впливає на якість відправлення правосуддя.

Було обговорено і причини скасування Верховним Судом рішень апеляційних судів, практику Європейського суду з прав людини,  а також визначено напрями поліпшення умов для відвідувачів судів та підвищення рівня довіри до судової гілки влади.  

За матеріалами Верховного Суду: https://supreme.court.gov.ua/supreme/.