flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському апеляційному суді відбулися урочисті збори з нагоди Дня працівників суду

17 грудня 2019, 11:26

Щороку, 15 грудня, представники судової гілки влади відзначають професійне свято – День працівників суду, яке було запроваджено у 2000 році Указом Президента України  з метою відзначення ролі судів у забезпеченні захисту  прав  і  свобод людини і громадянина, в утвердженні принципу верховенства права та розвитку і зміцненні України як  демократичної,  правової  держави. 

Тож в Херсонському апеляційному суді 13 грудня, напередодні свята,  відбулися урочисті збори колективу суду, на які завітали голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, начальник ГУ НП України в Херсонській області Олександр Прокудін, начальник У СБУ в Херсонській області Сергій Криворучко, начальник Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Бондар.

Традиційно захід відкрився виконанням Державного Гімну України.

Звернувшись із привітанням до колег та гостей, голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко звернув увагу на важливу місію, яку виконують суди - забезпечення захисту прав і свобод людини, відновлення справедливості та законності, зазначив, що наполеглива та сумлінна праця є запорукою демократичних змін у державі та суспільстві.

Олександр Іванович подякував колегам за фахову майстерність, принциповість та відповідальність у виконанні професійних обов’язків, адже довіра громадян та їх висока оцінка якості роботи апеляційного суду якнайкраще  демонструють злагоджену роботу та досягнення колективу. Так, цей рік був сповнений плідною діяльністю, адже  до Херсонського апеляційному завітали судді Верховного Суду, очільники органів суддівського врядування та самоврядування: Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, було проведено низку регіональних заходів для суддів усіх юрисдикцій  південного регіону, заходів у співпраці з Програмою USAID «Нове правосуддя».

З нагоди свята за професійні досягнення кращі працівники апеляційного суду були відзначені грамотою Верховного Суду, грамотами та почесною грамотою Ради суддів України, почесними грамотами Державної судової адміністрації та України, подяками голови Херсонського апеляційного суду. Також головою Херсонської обласної державної адміністрації Юрієм Гусєвим працівникам апарату суду було вручено відзнаки.

  

До привітань приєдналися також гості урочистих зборів колективу.

На завершення заходу Олександр Коровайко побажав колегам успіхів, нових професійних здобутків, міцного здоров’я, злагоди і добробуту в родинах.