flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському апеляційному суді школярі більше дізналися про судовий захист та професію судді

25 листопада 2019, 11:10

Формуємо правосвідомість та виховуємо  правову культуру  розвиваємо громадянське суспільство та правову державу

У Всесвітній день дитини, 20 листопада, учні 9 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №30 завітали до Херсонського апеляційного суду, що стало чудовою нагодою побачити як відбувається судовий розгляд справ, поспілкуватися із суддями та працівниками апарату суду, ознайомитися із повсякденною професійною діяльністю людей, які забезпечують захист прав і свобод,  втілення справедливості у суспільних відносинах.

Заступник керівника апарату  апеляційного суду Вікторія Дягілева розповіла юним гостям про судові послуги, якими відвідувач суду може скористатися звернувшись до інформаційного центру, порядок реєстрації та рух кореспонденції, направленої до суду, функції структурних підрозділів суду, які в межах визначеної компетенції виконують  окремі завдання з метою забезпечення злагодженої  та ефективної роботи судової установи.

Так, учні  дізналися про функції та завдання відділів діловодства та обліку звернень громадян-канцелярії, організаційного забезпечення розгляду цивільних справ та кримінальних справ. Про особливості охорони судів, підтримання порядку та належного рівня  безпеки відвідувачів, суддів та працівників апарату розповіли військовослужбовці Національної гвардії України.

 

Крім того, школярі побували в судовому засіданні, де спостерігали за розглядом колегією суддів цивільної справи,  завдяки чому дізналися про особливості роботи секретаря судового засідання,   вимоги до поведінки учасників справи під час судового засідання, правила поведінки для слухачів тощо.

Після судового засідання у  дітей виникло чимало питань, зокрема, вони цікавилися особливим вбранням судді, запитували про нагрудний знак  та чому у судді  немає молоточка, як у кінофільмах. Про все це та про професію судді  розповіла суддя судової палати з розгляду цивільних справ Оксана Кутурланова.

Також гостей запросили до конференц-залу, де, вирішивши тематичний кросворд разом із головним спеціалістом (із забезпечення зв’язків зі ЗМІ) Іриною Легкою, продовжилося цікаве  спілкування.

 

Заступник керівника апарату суду Вікторія Дягілева та головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків зі ЗМІ) Ірина Легка побажали гостям успіхів у навчанні та висловили сподівання, що проведений захід буде корисним для обрання учнями майбутньої професії.