flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд звертає увагу ЗМІ та громадськості

21 жовтня 2019, 10:22

Щодо пікету 16, 17 та 21 жовтня біля Херсонського апеляційного суду стосовно судна «MRIYA» повідомляємо наступне.

В провадженні Херсонського апеляційного суду на даний час відсутні будь-які судові справи щодо судна «MRIYA» чи членів його екіпажу.

Звертаємо увагу, що 19 серпня 2019 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду в складі І.І. Литвиненко, В.Л. Заіченка, І.В. Красновського скасувала ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області, якою було відмовлено в задоволенні клопотання про арешт  судна «MRIYA» у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1, 2 ст. 332-1,ч.2 ст.364, ч.1 ст. 111, ч.3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України, та постановила нову ухвалу, якою на судно «MRIYA» було накладено арешт шляхом тимчасової заборони користування та розпорядження зазначеним  майном (всі судові рішення по вказаному провадженню  у відкритому доступі в Єдиному реєстрі судових рішень за № 766/8719/17).

Після апеляційного розгляду матеріали кримінального провадження були  повернуті до суду першої інстанції.

18 жовтня 2019 року суддею судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду І.В. Красновським було постановлено ухвалу про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника скаржника «Felina Development LP» на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 07.10.2019 року, оскільки апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Оскаржуваною ухвалою  суду першої інстанції арештоване судно «Mriya», яке належить компанії «Felina Development LP», передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, для здійснення заходів з управління ним з метою забезпечення його збереження та збереження його економічного вартості.

Матеріали кримінального провадження за вказаною апеляційною скаргою  повернуті до суду першої інстанції.

Вважаємо, що проведення подібних заходів можна розцінювати як  такі, що спрямовані на умисне формування у громадськості негативної думки про діяльність апеляційного суду щодо здійснення правосуддя, підрив довіри до суду та суддів Херсонського апеляційного суду.

Головний спеціаліст (із забезпечення зв'язків із ЗМІ)

Херсонського апеляційного суду

Легка Ірина