flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Очільник Херсонського апеляційного суду взяв участь в регіональній дискусії щодо оновлення Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до нього

06 вересня 2019, 13:35

В м. Одеса 05 вересня 2019 року відбувся круглий стіл в рамках серії регіональних обговорень оновлення положень Кодексу суддівської етики, коментаря до нього та Правил поведінки працівника суду.

У заході, організованому Радою суддів України за підтримки Проекту USAID «Нове правосуддя», взяли участь судді Одеської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської областей, члени Ради суддів України, працівники апарату суду, представники Державної судової адміністрації України, міжнародні експерти.

До обговорення також долучився голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.

Учасникам було представлено концепцію проекту змін до Кодексу суддівської етики та Правил поведінки працівника суду, що дозволило з’ясувати позицію суддів Південного регіону щодо питань, що потребують вдосконалення або включення до проекту змін, а також сформулювати рекомендації таких змін.

Крім того, під час зустрічі було обговорено поточну діяльність Ради суддів України по оновленню Кодексу суддівської етики і Коментаря до нього.

Цікавим та корисним для суддів став  досвід у забезпеченні дотримання суддями США високих стандартів суддівської етики, яким з українськими колегами поділився Вільям Т. Турман, суддя федерального суду США з питань банкрутства (округ штату Юта). 

Окрему увагу було приділено актуальним питанням врегулювання конфлікту інтересів у діяльності судді, комунікації у світлі положень Кодексу суддівської етики тощо.

Спільна робота суддівської спільноти у форматі подібних регіональних зустрічей дозволяє з’ясувати Радою суддів України як органом суддівського самоврядування  думки  та пропозиції суддів щодо важливих питань напрацювання змін та оновлень  положень Кодексу суддівської етики та коментаря до нього.

Фото: Рада суддів України, Південно-західний апеляційний господарський суд.