flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опитування USAID: за динамікою 2017-2019 років довіра до судової влади зростає

09 липня 2019, 11:18

Протягом лютого-травня 2019 року Програмою реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) проводилося опитування трьох груп респондентів: професійних правників – учасників судових проваджень, які не є працівниками судів (адвокати і прокурори), працівників апарату суду та присяжних щодо перебігу судової реформи, доступу до правосуддя, суспільної довіри та упевненості у судовій системі.

Тож зовсім нещодавно було презентовано Результати національних опитувань правників, працівників апарату суду та присяжних в 2019 році.

Одним із ключових висновків дослідження є показники, які свідчать про тенденцію  підвищення довіри громадян до судів за останні роки, все більшої відкритості судів для суспільства та орієнтованості на користувачів судових послуг.

Втім однією із нагальних проблем в Україні, на думку більшості опитаних, залишається подолання корупції, у зв’язку із чим відзначається важливість створення Вищого антикорупційного суду.

Для більш детального ознайомлення із результатами дослідження пропонуємо перейти за посиланням:

Результатами національних опитувань правників, працівників апарату суду та присяжних в 2019 році.

 

За матеріалами «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID: https://newjustice.org.ua/uk/novini/rezultati-natsionalnih-opituvan-pravnikiv-pratsivnikiv-aparatu-sudu-ta-prisyazhnih-v-2019-rotsi/.