flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Очільник Херсонського апеляційного суду взяв участь в обговоренні презентації аудиту поточного стану створення ЄСІТС

26 квітня 2019, 13:03

25 травня 2019 року у м. Києві у форматі круглого столу відбулося розширене засідання Постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

У заході,  організованому Вищою радою правосуддя та Проектом ЄС «Право-Justice», взяли участь представники органів державної влади, судді, адвокати, національні та міжнародні експерти. Серед учасників круглого столу був і голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.

Під час обговорення увагу було приділено презентації аудиту  стану готовності ЄСІТС, презентації доопрацьованого проекту Положення про ЄСІТС з урахуванням пропозицій та зауважень місцевих та апеляційних судів, Верховного Суду, Ради суддів України, Міністерства юстиції України та інших залучених органів, питанням оптимізації роботи ЄСІТС та низці інших практичних питань запуску та функціонування системи,  досвіду запровадження «електронного правосуддя» в інших країнах.

Нагадаємо, що запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи передбачено змінами до процесуальних кодексів, що набрали чинності у грудні 2017 року.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 10 травня 2018 року №  1370-1/0/15-18 було утворено  Постійну комісію Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, предметом діяльності якої є: визначення напрямів розвитку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи;  організація взаємодії органів системи правосуддя щодо розробки і запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; попередній розгляд проекту Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та підготовка рекомендацій Вищій раді правосуддя стосовно затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему; аналіз стану запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та внесення рекомендацій відповідним органам системи правосуддя щодо вдосконалення її роботи.

За матеріалами ВРП: http://www.vru.gov.ua/.