flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів обговорили актуальні питання застосування законодавства про іпотеку

18 квітня 2019, 10:04

15 квітня 2019 року помічники суддів місцевих (окружних) та апеляційних судів в рамках семінару «Іпотека: актуальні питання при розгляді судових справ» разом з суддями-доповідачами обговорили важливі питання застосування відповідного законодавства при розгляді судами спорів, що виникають із правовідносин на підставі іпотечних договорів. Участь у заході, проведеному Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України,  взяли також помічники суддів Херсонського апеляційного суду Юлія Бикова та Олександра Бодрова.

Валерій Левенець, директор Одеського регіонального відділення,  розпочав захід привітанням слухачів, побажаннями плідної роботи та цікавого спілкування.

Викладачами виступили суддя Одеського апеляційного суду Юліан Кравець та суддя Приморського районного суду м. Одеси Денис Донцов.

У ході семінару лектори за допомогою інтерактивних міні-лекцій висвітлили проблематику визначення розміру вимог за зобов’язанням при зверненні стягнення на предмет іпотеки шляхом реєстрації права власності на предмет іпотеки, шляхом продажу предмета іпотеки, питань виселення з житлового приміщення, мораторію на стягнення майна, визнання іпотечного договору недійсним, припинення іпотеки,  позовної давності  щодо вказаних вимог тощо.

Виконання практичних завдань дозволило учасникам семінару закріпити корисний для практичного використання матеріал, засвоєний під час роботи у форматі інтерактивних лекцій, попрацювати в малих групах, презентувати результати своїх напрацювань, обмінятися думками з колегами.

За матеріалами НШСУ: http://nsj.gov.ua.