flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання розгляду різних категорій цивільних справ обговорюють судді апеляційних судів в рамках підготовки для підтримання кваліфікації

26 березня 2019, 16:49

Відповідно до ст. 89 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» судді зобов’язані проходити підготовку для підтримання кваліфікації в Національній школі суддів України не менше 40 академічних годин упродовж кожних трьох років перебування на посаді судді.

Тож згідно із Календарним планом підготовки суддів на 2019 рік протягом 25-29 березня 2019 року в місті Києві судді судових палат у цивільних справах апеляційних судів проходять підготовку, яку проводить Національна школа суддів України. Серед суддів-слухачів також і суддя судової палати з розгляду цивільних справ Херсонського апеляційного суду Вікторія Бездрабко.

Як наголосив у  своїй вітальній промові проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, програма підготовки сформована з урахуванням потреб суддів та спрямована на поглиблення їхніх знань та вдосконалення навичок і умінь.

Викладачами для проведення підготовки запрошені досвідчені висококваліфіковані судді та науковці, які мають знання, багатий досвід і володіють навичками викладацької діяльності, умінням застосовувати техніку ефективного навчання.

Програма підготовки передбачає обговорення низки актуальних питань застосування чинного цивільного процесуального законодавства та особливостей вирішення окремих категорій цивільних справ. Так, під час перших днів підготовки було проведено інтерактивні лекції з використанням презентації Power Point щодо правової природи доказів та  особливостей доказування в цивільному процесі; актуальних аспектів судового розгляду спорів щодо спадкування; особливостей судової експертизи в цивільному процесі тощо.

В наступні дні підготовки судді-слухачі виконуватимуть практичні завдання та обговорюватимуть практику розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин; зупиняться на актуальних питаннях застосування Цивільно процесуального кодексу України в редакції 2017 року, а також працюватимуть в рамках тренінгу: «Актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства у цивільному судочинстві».

Використано матеріали НШСУ: http://nsj.gov.ua/ua.