flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершився VI позачерговий з’їзд суддів України

22 грудня 2018, 14:40

Протягом 19-20 грудня в місті Києві тривав VI позачерговий з’їзд суддів України, скликаний відповідно до рішення Ради суддів України від 01 листопада 2018 року № 73 для обрання чотирьох членів Вищої ради правосуддя,  вирішення важливих організаційних та інших питань.

Серед запрошених на суддівський форум був голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.  

В роботі з’їзду брала участь делегація представників судового корпусу від місцевих судів та апеляційного суду загальної юрисдикції Херсонської області:

Красновський Ігор Володимирович, суддя Херсонського апеляційного суду;

Бойко Марина Євгеніївна, суддя Новокаховського міського суду Херсонської області;

Гаврилов Дмитро Вікторович, суддя Херсонського міського суду Херсонської області;

Ковальчук Тетяна Миколаївна, Суддя Іванівського районного суду Херсонської області;

Под’ячева Інна Дмитрівна, суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області;

Пухальський Сергій Валерійович, суддя Скадовського районного суду Херсонської області.

 

З’їзд суддів відкрив голова Ради суддів України Олег Ткачук. З вітальним словом до колег звернулися також голова Верховного Суду Валентина Данішевська та голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

Суддівська спільнота під час першого дня роботи з’їзду з числа суддів та суддів у відставці шляхом таємного голосування обрала трьох членів Вищої ради правосуддя: суддю господарського суду міста Києва Іванову Ларису Броніславівну (180), голову Запорізького окружного адміністративного суду Прудивуса Олега Васильовича (203), суддю Шостого апеляційного адміністративного суду Шелест Світлану Богданівну (176).

Прудивус О. В. приступає до виконання обов'язків члена ВРП з 20 грудня 2018 року, Шелест С.Б. та Іванова Л.Б. приступлять до виконання обов'язків після появи вакантних посад.

20 грудня 2018 року, під час другого дня роботи з'їзду, відбувся другий тур голосування. До бюлетеня було включено двох кандидатів: суддю Личаківського районного суду міста Львова Гирича Сергія Васильовича та суддю Донецького апеляційного суду Краснощокову Наталію Степанівну.

За результатами таємного голосування членкинею ВРП було обрано Краснощокову Наталію Степанівну (173 голоси), яка приступає до виконання обов’язків члена ВРП з 20 грудня 2018 року.

 

Під час роботи з’їзду з доповідями також виступили голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Вищої кваліфікаційної комісії України Сергій Козьяков, заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький.