flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Організації Об'єднаних Націй!

24 жовтня 2018, 09:50

Організація Об’єднаних Націй була створена у 1945 році як організація, покликана забезпечувати мир і безпеку у світі. Цього ж року 26 червня представниками 50 держави було підписано Статут ООН – основоположний документ цієї організації, який визначає цілі, принципи, функції та повноваження  її органів. Пізніше Статут було підписано Польщею, яка стала 51 державою-засновником.

Організація Об'єднаних Націй офіційно існує з 24 жовтня 1945 року, з моменту ратифікації Статуту більшістю держав-учасниць. Саме цей день кожного року, починаючи з 1948 року, відзначається як День Організації Об'єднаних Націй. 

На сьогоднішній день ООН є важливою міжнародною інституцією, яка об’єднує зусилля міжнародного співтовариства у вирішенні міжнародних проблем економічного, соціального, культурного і гуманітарного характеру, питань забезпечення принципів міжнародного права, розвитку демократії, заохочення та розвитку поваги до прав людини і основних свобод для всіх незалежно від раси, статі, мови, релігії, сприяння соціально-економічному розвитку тощо.

Фото з офіційного сайту ООН: http://www.un.org.