flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітаємо з Днем Конституції України!

28 червня 2024, 09:38

Шановні колеги та співвітчизники!

Сьогодні Україна відзначає День Конституції. Цей суспільний договір від імені всього українського народу Верховна Рада ухвалила 28 червня 1996 року. З того дня Конституція несе в собі головну надзвичайно ціннісну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини.

«Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава».

«Суверенітет України поширюється на всю її територію».

«Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною».

 «Державною мовою в Україні є українська мова».

 «Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу».

Сьогодні ці положення Основного Закону українці та українки захищають і виборюють ціною власного життя. У цьому їх благословляють та супроводжують державні символи України – прапор, герб та гімн, які також були затверджені Конституцією України. Завдяки неймовірній незламності України в боротьбі за власне існування наші символи тепер знає увесь світ.

Випробування єднають нас, як націю. Конституція ж цементує фундамент нашого спільного дому, будівництво якого не зупиняє навіть війна. Нині Конституція України – це дороговказ до побудови сучасної, розвиненої, вільної і сильної країни, суспільний лад якої впевнено спирається на право та закон. Колеги, пам’ятаймо, що саме наша з вами сумлінна праця є гарантією того, що Основний закон України залишається живим документом, який справедливо вважається одним з найкращих у світі.

Бажаємо всім нам впевненості в гідному майбутньому та сміливості в його розбудові!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою,

від колективу Херсонського апеляційного суду

Голова Олександр КОРОВАЙКО