flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалення навичок публічної комунікації: заступник керівника апарату Херсонського апеляційного суду взяла участь у підготовці та підвищенні рівня кваліфікації

20 лютого 2024, 09:44

З 5 по 8 лютого 2024 року Національною школою суддів України проведено підготовку та підвищення рівня кваліфікації спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) місцевих та апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

До онлайн-навчання за допомогою платформи “ZOOM” долучилася також заступник керівника апарату Херсонського апеляційного суду Вікторія Дягілева.

Підвищення кваліфікації, передусім, мало своєю метою вдосконалення освіти та професійної підготовки працівників судів, шляхом поглиблення, розширення і оновлення їх професійних знань, а також покращення їхніх практичних умінь і навичок з питань, що виникають у їх діяльності.

На початку заходу з вітальними словами до слухачів звернулись очільниця Львівського регіонального відділення Оксана Польна, заступники директорів Харківського і Дніпровського регіональних відділень Національної школи суддів України Яна Шевцова і Алла Баштаник, а також заступник директора відділу «Вінницький навчальний центр» Національної школи суддів України Валентина Борисенко, які ознайомили учасників з програмою навчального заходу та побажали усім плідної праці.

Для проведення підготовки було запрошено досвідчених висококваліфікованих суддів та викладачів, які мають знання, досвід і навички викладацької діяльності.

Під час підготовки досвідчені фахівці разом із слухачами обговорили правила поведінки журналістів у залі судового засідання та приміщенні суду; комунікативні інструменти в роботі судів; правила візуальної комунікації в роботі прессекретаря; механізми висвітлення роботи суду; ведення сторінки суду у соціальних мережах; попередження та реагування на кризову комунікацію; правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя; антикорупційне законодавство та практика його застосування щодо державних службовців органів судової влади.

Окрему увагу було приділено проблемам підвищення авторитету судової влади та підвищенню рівня довіри громадськості до суду, а також моніторингу медійного простору як необхідної складової виявлення інформаційних запитів громадськості.

Також викладачами спільно із слухачами було проаналізовано правила висвітлення судами інформації про розгляд справ, що мають резонансний характер на вебсторінці суду та створення якісного фото та відео контенту для формування позитивного іміджу судової установи.

   

Завдяки спільному обговоренню і вирішенню практичних завдань на прикладі поширених ситуацій під час спілкування учасники онлайн-навчання мали змогу збагатити знання та вдосконалити навички комунікації, що є дуже важливими та корисними у повсякденній професійній діяльності працівників судів.

По закінченню заходу учасники підготовки, які пройшли навчання, отримали відповідні сертифікати.