flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу, що обвинувачується у колабораційній діяльності залишено під вартою

15 серпня 2023, 10:45

08 серпня 2023 року в Херсонському апеляційну суді відбувся розгляд апеляційної скарги захисника особи, яка обвинувачується у вчиненні злочину передбаченого  ч.2 ст.28 ч.4 ст.111-1КК України провадження господарської діяльності у взаємодії з державною-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За матеріалами справи обвинувачений добровільно погодився зайняти посаду контролера на одному із ринків м. Херсона під патронатом окупаційної адміністрації рф та під час окупації міста стягував з підприємців кошти за оренду приміщень на території ринку.

Захист вказаного громадянина клопотав змінити йому запобіжний захід на більш м’який та скасувати рішення суду першої інстанції про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою.

Разом із цим, апеляційний суд, перевіривши оскаржуване судове рішення, не знайшов підстав для його скасування та визнав законним подальше утримання під вартою обвинуваченого.

Ознайомитись із судовими рішеннями у цій справі можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 766/5/23.