flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському апеляційному суді обрано суддів на адміністративні посади

06 вересня 2021, 13:26

03 вересня 2021 року в Херсонському апеляційному суді відбулися загальні збори суддів, на яких вирішувалося питання про обрання суддів на адміністративні посади.

Нагадаємо, що відповідно до ст.20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» адміністративними посадами в суді є посади голови суду та заступника (заступників) голови суду, які обираються зборами суддів відповідного суду з числа суддів цього суду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів відповідного суду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом.

Колектив суддів Херсонського апеляційного суду, висловив довіру Олександру Івановичу Коровайку, обравши його головою суду.

Заступниками голови суду обрано Кузнєцову Олену Анатоліївну та Заіченка Володимира Леонідовича.

Секретарем судової палати з розгляду кримінальних справ обрано Литвиненко Інну Іванівну, а секретарем судової палати з розгляду цивільних  справ -  Приходько Ларису Антонівну.

Також суддями-спікерами апеляційного суду обрано суддю судової палати з розгляду кримінальних справ Батрака Віталія Володимировича та суддю судової палати з розгляду цивільних  справ Семиженка Геннадія Володимировича.

Нагадаємо, що інститут судді-спікера було запроваджено в 2015 році. Рішенням Ради суддів України від 12 березня 2015 року № 14 було схвалено рекомендації міжнародної конференції "Зміцнення довіри до судової гілки влади через покращення комунікації" та вирішено направити дані Рекомендації для застосування у суди загальної юрисдикції.