flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Херсонського апеляційного суду взяв участь у робочій зустрічі з питань єдності судової практики

25 серпня 2021, 09:09

Нещодавно на базі Миколаївського апеляційного суду в межах надання методичної допомоги суддям судів першої та апеляційної інстанцій відбулася робоча  зустріч «Єдність і сталість судової практики в аспекті рішень Верховного Суду» за участю заступника голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, секретаря Другої судової палати ККС ВС Валентини Щепоткіної.

 У заході взяв участь також Олександр Коровайко, очільник Херсонського апеляційного суду.

Під час зустрічі було обговорено низку актуальних питань застосування кримінального та кримінального процесуального законодавства з наведенням актуальних правових позицій та рішень об’єднаної палати Касаційного кримінального суду, а також практики Європейського суду з прав людини.

Зокрема, увага учасників заходу була приділена питанням щодо здійснення слідчими суддями судового контролю за досудовим розслідуванням, вимог кримінального процесуального закону щодо рішень про створення групи прокурорів для здійснення процесуального керівництва; особливостей застосування норм матеріального права щодо призначення покарання за сукупністю злочинів та за сукупністю вироків, розгляд справ приватного обвинувачення в касаційній інстанції за скаргою прокурора; розгляду заяв про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами та застосування ст. 461 КПК України щодо строку звернення із такими заявами, а також на підстави для перегляду рішення. Окремо було обговорено останні законодавчі нововведення, пов’язані з насильством в сім’ї.

 

 

За матеріалами ВСМиколаївського апеляційного суду