flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під вартою залишатиметься підозрюваний у вчиненні грабежу з проникненням у житло

29 липня 2021, 15:59

До апеляційного суду було оскаржено ухвалу про  застосування до підозрюваного  запобіжного заходу у виді  тримання під вартою. Чоловікові інкриміновано вчинення грабежу (ч.3 ст. 186 КК України).

Зокрема, відповідно до оголошеної підозри він за попередньою змовою з іншою особою проникли до будинку та відкрито, умисно, повторно із застосуванням фізичного насильства заволоділи майном потерпілої.

В апеляційній скарзі захисник послався на те, що обраний запобіжний захід є занадто суворим та підозрюваний не має наміру ухилятися від слідства або суду.

З`ясувавши обставини даного кримінального провадження, заслухавши доводи учасників процесу та перевіривши матеріали провадження, колегія суддів Херсонського апеляційного суду дійшла висновку, що чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину із застосуванням насильства, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 4 до 8 років, що означає, що особа небезпечна для суспільства у поєднанні зі встановленими під час розгляду ризиками.

Встановлені судом обставини у даному провадженні свідчать про існування ризиків того, що підозрюваний може вчинити інший злочин, оскільки останній неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів, незаконно впливати на потерпілу, оскільки підозрюваному відомо про місце проживання останньої, сам вчинений злочин поєднаний з насильством відносно потерпілої, що вказує на агресивну поведінку підозрюваного.

Тож на переконання суду апеляційної інстанції застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є виправданим  і більш м’який запобіжний захід не зможе запобігти встановленим судом ризикам та забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Відтак підозрюваний залишатиметься під вартою до 09.08.2021 року включно.