flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який ображав та погрожував колишній дружині, притягнуто до адміністративної відповідальності

08 липня 2021, 11:25

За вчинення домашнього насильства (ч.1 ст.173-2 КУпАП) судом першої інстанції на чоловіка було накладено штраф. Як було встановлено судом, стосовно колишньої дружини ним було вчинено психологічне насильство, що полягало в образах, погрозах спалити будинок і викликало у постраждалої побоювання за свою безпеку чи безпеку третіх осіб.

Оскаржуючи зазначену постанову до апеляційного суду, чоловік вказав зокрема на те, що судом не встановлено чи проживає він разом з потерпілою, тобто є членом сім’ї, що виключає відповідальність за домашнє насильство,  а також зазначив про відсутність в його діях складу адмінправопорушення.

Херсонський апеляційний суд дійшов висновку, що доводи апеляційної скарги є безпідставними, адже відповідно до положень ст. 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», домашнім насильством є діяння фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються у тому числі між колишнім чи теперішнім подружжям.

Апеляційний суд погодився з висновками суду першої інстанції, оскільки судом було  надано належну оцінку сукупності доказів, що узгоджуються між собою та підтверджують винуватість чоловіка у вчиненні правопорушення.

Тож апеляційну скаргу залишено без задоволення, а оскаржувану постанову – без змін.