flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд один із кращих судів за результатами моніторингу дотримання права на справедливий суд

18 червня 2021, 15:32

В Херсонському  апеляційному суді не було зафіксовано ні одного порушення права на справедливий суд за результатами моніторингу, проведеного експертами Міжнародного товариства прав людини.

У 2020 році в трамках проекту Міністерства економічного розвитку і співпраці Федеративної республіки Німеччина «Зміцнення верховенства права в Україні» Міжнародним товариством прав людини проводився моніторинг дотримання права на справедливий суд в Україні.

Спостерігачі  товариства провели моніторинг 157-ми судових засідань  в 49-ти судах в 14 регіонах України.

В доповіді «Право на справедливий суд України 2020» відображені результати проведеного моніторингу судових процесів, висвітлено висновки щодо дослідження питань дотримання розумних строків судового розгляду, застосування національними судами практики Європейського суду з прав людини, дотримання права на захист, продовження строку тримання під вартою, рівності сторін та інші.

При підведенні підсумків моніторингу на основі кількості зафіксованих в судах порушень права на справедливий суд експертами товариства було сформовано 4 групи судів у залежності   від кількості проведених в кожному суді спостережень. Так, група «А»: суди, в яких проводилось одне спостереження– 23 суди; група «Б»: суди, в яких проводилось від 2 до 4 спостережень– 17 судів; група «В»: суди, в яких проводилось від 5 до 9 спостережень – 4 суди; група «Г»: суди, в яких проводилось від 10 і більше спостережень – 5 судів.

Зокрема, кращими серед судів, у яких було проведено моніторинги судових процесів, стали Херсонський апеляційний суд, Богунський районний суд м.Житомира, Львівський окружний адміністративний суд, Солом`янський районний суд міста Києва, Шевченківський районний суд м.Запоріжжя, Дніпровський районний суд міста Києва, Шевченківський районнйи суд міста Києва.

Детальніше у Доповіді «Право на справедливий суд України 2020» .