flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водієві не вдалося уникнути відповідальності за відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння

26 травня 2021, 14:13

Чоловік не погодився з постановою суду, якою його притягнуто до адміністративної відповідальності за відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння (ч.1 ст.130 КУпАП).

В апеляційній скарзі він послався на те, що не керував транспортним засобом, а просто знаходився у ньому,  а також вказав на порушення законодавства при складанні протоколу.

За результатами перевірки оскаржуваної постанови Херсонський апеляційний суд  дійшов висновку, що суд першої інстанції повно, всебічно та об'єктивно розглянув справу. Так, факт керування апелянтом транспортним засобом підтверджено даними, що зафіксовані в рапорті працівника поліції, відеофіксацією обставин правопорушення (а саме відеозаписами з відеореєстратора службового автомобіля і нагрудної камери поліцейського), а також в протоколі про адміністративне правопорушення.

Інші доводи апеляційної скарги також не знайшли свого підтвердження.

Тож за наслідками апеляційного розгляду залишено без змін оскаржувану постанову, якою до особи застосовано штраф 10200,00 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Переглянути судові рішення за вказаною справою можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 655/57/21.