flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час зустрічі в Херсонському апеляційному суді було обговорено питання поточного стану організації діяльності та матеріально-технічного забезпечення судів

24 травня 2021, 12:28

Було обговорено питання поточного стану фінансування здійснення судочинства та матеріально-технічного забезпечення судів Херсонщини та інші питання, подальші напрацювання щодо створення мережі нових окружних судів Херсонської та Миколаївської областей

Незважаючи на щільний графік, 22 травня відбувся візит т.в.о. голови ДСА України Олексія Сальнікова до Херсонського апеляційного суду. Маючи нагоду для обміну думками на робочу зустріч до суду також завітали народний депутат України Павло Павліш та голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло.

Зокрема, Олексій Сальніков зосередився на потенціалі для успішного вирішення окреслених проблем забезпечення судів задля поліпшення доступу громадян до правосуддя, належного здійснення судочинства, а також створення ефективної мережі окружних судів з огляду на утворення нових районів у межах Херсонської та Миколаївської областей.

Під час спілкування було обговорено питання поточного стану фінансування здійснення судочинства та матеріально-технічного забезпечення, зокрема дефіциту фінансування видатків на оплату праці працівників апарату судів Херсонщини, інших поточних та капітальних видатків, необхідних для забезпечення організації роботи судів, на що звернув увагу Олександр Коровайко, голова Херсонського апеляційного суду.

Крім того, окрема увага була приділена проблемним питанням впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), зокрема потребі у додаткових коштах для здійснення модернізації існуючої комп’ютерної мережі суду.

У свою чергу, голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло зосередив увагу на важливих питаннях забезпечення діяльності судів Миколаївської області.

Також під час зустрічі було обговорено напрацювання щодо подальшого удосконалення та уточнення запропонованих варіантів зміни мережі місцевих судів Херсонської та Миколаївської областей.

Нагадаємо, Павло Павліш очолює робочу групу при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, яка активно працює над розробкою концепції реорганізації місцевих загальних судів у  зв’язку з утворенням та ліквідацією районів відповідно до постанови Верховної Ради України  № 807-IX від 17.07.2020 року.  А тому його участь в робочій зустрічі мала особливу актуальність.

Так, минулого місяця свої  варіанти оптимізації мережі місцевих судів Херсонської та Миколаївської областей запропонували для обговорення голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко та голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло.

Робота над  окресленими питаннями і надалі триває.