flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час онлайн-зустрічі майбутні правники поспілкувалися із суддею Херсонського апеляційного суду

27 квітня 2021, 09:58

Колектив Херсонського апеляційного суду завжди радий новим зустрічам та не втрачає нагоди поспілкуватися зі всіма, хто бажає дізнатися про те, як функціонує судова установа, як розглядаються різні категорії справ колегіями суддів апеляційного суду та які особливості професійної діяльності судді. Тож, дотримуючись вимог запровадженого карантину та дбаючи про безпеку і здоров’я оточуючих, ми продовжуємо цікаве спілкування, але вже в онлайн-режимі.

Так, нещодавно суддя судової палати з розгляду цивільних справ Херсонського апеляційного суду Сергій Радченко та студенти  2 та 3 курсів правничого факультету Херсонського кооперативного економіко-правового коледжу. поспілкувалися в режимі відеконференцзв’язку.

Спочатку поговорили  про систему судоустрою України, згадали завдання та компетенцію судів апеляційної інстанції, їх місце в системі судоустрою. Також Сергій Радченко розповів про повноваження апеляційного суду щодо розгляду цивільних, кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення, а також про повсякденну професійну діяльність судді.

Під час дружньої бесіди  майбутні правники охоче цікавилися особливостями щоденної праці судді, особливо зараз, під час карантинних обмежень;  процедурою відбору на посади суддів; запитували  про професійний шлях та досвід Сергія В’ячеславовича.

  

Спілкування із суддею не залишило студентів байдужими, тож вони цікавилися першою судовою справою, яку розглянув Сергій Радченко; запитували чи важко було йому на посаді судді на початку професійного шляху; які, на його погляд, справи є найскладнішими; у яких справах рішення приймати найважче і чи впливає розгляд справ на емоційний стан судді тощо.

Користуючись нагодою майбутні правники запитали також і про вимоги, які висуваються до особи, яка бажає працювати на посаді помічника судді. Цікавим було і таке питання: «Чого, на Вашу думку, не вистачає молодим юристам, щоб стати  суддями або кваліфікованими правниками, адже щороку ми маємо чимало випускників юридичних факультетів, але не всі стають успішними у професії?»

Сергій В’ячеславович, відповідаючи на питання, зазначив, що якщо бути закоханим у свою професію і з задоволенням та натхненням щодня докладати зусиль, то яку б професію ти не обрав - ти обов’язково досягнеш успіху.

Про особливості організації роботи апеляційного суду, засоби дистанційного звернення до суду, забезпечення доступу громадян до правосуддя розповіла заступниця керівника апарату Вікторія Дягілева.

 

Також за допомогою презентації було запропоновано ознайомитися із будівлею апеляційного суду, розташування інформаційного цетнру та канцелярій, залів судових засідань.

   

На завершення заходу юні правники подякували за цікаву зустріч.

Сподіваємося, що спілкування  із суддею апеляційного суду та ознайомлення з особливостями роботи  суду стало для студентів гарною нагодою визначитися із майбутньою сферою   практичної діяльності.