flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

25 500 грн штрафу за порушення законодавства про закупівлі: Херсонський апеляційний суд залишив оскаржувану постанову в силі

02 квітня 2021, 10:37

Постановою місцевого суду  голову тендерного комітету комунальної установи з обслуговування закладів та установ освіти і культури районної ради визнано винною порушенні законодавства про закупівлі (ч. 3 ст. 164-14 КУпАП) та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 25 500 грн.

Суд першої інстанції дійшов висновку про наявність в діях особи складу адмінправопорушення, а саме невідхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону та укладення з учасником, який став переможцем процедури закупівлі, договору про закупівлю, умови якого не відповідають вимогам тендерної документації та/або тендерної пропозиції переможця процедури закупівлі.

Наслідком тендерної пропозиції, яка не була відхилена, було укладання договору, предметом якого є послуги з електромонтажних робіт для загальноосвітньої школи і даний договір був виконаний.

В апеляційній скарзі апелянт просила звільнити її від адміністративної відповідальності у зв’язку із малозначністю справи та обмежитись усним зауваженням.

Апеляційний суд, вивчивши матеріали справи, дослідивши доводи апеляційної скарги та перевіривши законність і обґрунтованість оскаржуваної постанови, дійшов висновку, що  санкція статті ч. 3 ст. 164-14 КУпАП та особливості предмету договору не можуть свідчити про малозначність вчиненого правопорушення, а тому підстави для застосування ст. 22 КУпАП та задоволення апеляційної скарги відсутні.

Тож Херсонським апеляційним судом оскаржувану постанову залишено без змін.