flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд: обвинувачений у вбивстві та розбої залишатиметься під вартою

28 січня 2021, 10:42

Ухвалою суду першої інстанції обвинуваченому було продовжено строк тримання під вартою до 18 лютого 2021 року, включно.

Чоловік обвинувачується у скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених ч.4 ст. 187, п. п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України, за більш тяжке з яких законом передбачено максимальне покарання у виді довічного позбавлення волі.

Перевіривши матеріали кримінального провадження та доводи апеляційної скарги захисника, колегія суддів апеляційного суду погодилася з висновком суду першої інстанції, що застосування інших, більш м`яких альтернативних запобіжних заходів, не зможе забезпечити виконання обвинуваченим його процесуальних прав та обов’язків,

Колегія суддів звернула  увагу на підвищену суспільну небезпеку інкримінованих обвинуваченому особливо тяжких злочинів, а також те, що вказані  діяння було вчинено з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, дії яких були спрямовані на позбавлення потерпілого життя. Враховано також тяжкість покарання, що загрожує  обвинуваченому у разі визнання його винуватим в інкримінованих злочинах, дані про особу обвинуваченого, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення  аналогічних особливо тяжких злочинів, нові злочини вчинив в період незнятої та непогашеної у встановленому законом порядку судимості; зареєстрованого місця проживання не має, являється особою без громадянства, міцних соціальних зв’язків не має, неодружений, непрацевлаштований, офіційне джерело доходу відсутнє.

Вищезазначені обставини, на думку колегії суддів, дають достатні підстави вважати, що у разі не продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо обвинуваченого, перебуваючи на свободі, він може незаконно переховуватися від суду, впливати на потерпілих, свідків у кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інші кримінальні правопорушення, продовжити злочинну діяльність.