flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський апеляційний суд залишив під вартою обвинувачених у розбої та незаконному заволодінні транспортним засобом

25 січня 2021, 15:48

Судом першої інстанції обвинуваченим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.187, ч. 3 ст.289 КК України, продовжено строк тримання під вартою до 21 лютого 2021 року включно.

Перевіривши матеріали кримінального провадження, колегією суддів апеляційного суду встановлено, що особи обвинувачуються у вчиненні двох особливо тяжких злочинів, за які  передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна, офіційно не працевлаштовані, що вказує на відсутність у них постійного, легального джерела прибутку.

Крім того, вчинення ряду кримінальних правопорушень свідчить про відсутність осіб, які б мали на них визначальний вплив з метою забезпечення їх належної процесуальної поведінки по запобіганню ризикам, які продовжують існувати, зокрема, переховування від суду, незаконного впливу на потерпілих та свідків, які ще не допитані судом.

На думку колегії суддів саме продовження строку тримання під вартою відносно обвинувачених відповідає високим стандартам охорони прав та інтересів як суспільства, так і потерпілих, що не суперечить практиці Європейського Суду з прав людини, згідно з якою обмеження права особи на свободу та особисту недоторканість можливе лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою.

Тож продовження обвинуваченим строку тримання під вартою  за встановлених судом обставин є виправданим з огляду на те, що жоден з більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти  наявним ризикам.