flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонським апеляційним судом залишено під вартою обвинуваченого в особливо тяжкому злочині

21 січня 2021, 12:41

Ухвалою  місцевого суду  обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 України, продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Особа обвинувачується у скоєнні особливо тяжкого злочину,  за який  передбачено  безальтернативне  покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна,- нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного із проникненням у житло.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив змінити запобіжний захід на більш м’який - домашній арешт.

Перевіривши доводи апеляційної скарги, дослідивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів Херсонського апеляційного суду  погодилася з висновком про доцільність продовження тримання  обвинуваченого під вартою, оскільки більш м’який запобіжний захід не зможе запобігти ризикам,які продовжують існувати - переховування від суду, незаконного впливу на потерпілих, перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином.

Колегією суддів було враховано ступінь суспільної небезпеки скоєного, тяжкість покарання, що загрожує обвинуваченому у разі визнання його винуватим, недоведеність наявності у нього міцних соціальних зв’язків, неналежну процесуальну поведінку, спрямовану на ухилення від органу досудового розслідування, а також те, що розгляд кримінального провадження у суді першої інстанції ще не закінчився і не всі докази досліджені.