flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонським апеляційним судом залишено під вартою підозрюваного у заподіянні своєму знайомому ножового поранення

25 листопада 2020, 14:46

Ухвалою слідчого судді місцевого суду підозрюваному у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України) обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 19 грудня 2020 року включно без визначення застави.

Згідно з повідомленням про підозру під час сварки чоловік наніс знайомому удар ножем у грудну клітку.

Вивчивши матеріали провадження, перевіривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів Херсонського апеляційного суду погодилася з висновком суду першої інстанції, що саме обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є необхідним та достатнім для попередження вчинення підозрюваним нових кримінальних правопорушень та забезпечення його належної процесуальної поведінки.

Як встановлено, чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні  злочину, за який передбачено безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку, за місцем проживання характеризується негативно, офіційно не працевлаштований, не одружений, що вказує на відсутність у нього міцних соціальних зв`язків та постійного, легального джерела прибутку.

Крім того, вчинення підозрюваним на протязі року відразу двох кримінальних правопорушень, вказує на злочинність намірів та його небажання стати на шлях виправлення.

Тож оскаржувану ухвалу апеляційним судом залишено без змін.

Підозрюваний залишатиметься під вартою до 19 грудня 2020 року включно.