flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Залишено під вартою підозрюваного у вчиненні трьох епізодів викрадення майна з квартир та магазину

18 листопада 2020, 16:16

Ухвалою слідчого судді місцевого суду підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня 2020 року з визначенням застави в розмірі 549 250 грн.

Раніше судимий херсонець підозрюється у вчиненні за попередньою змовою трьох епізодів викрадення майна з проникненням до квартир та приміщення магазину.

Посилаючись на незаконність та необґрунтованість оскаржуваної ухвали, в апеляційні скарзі захисник просив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або застави в значно меншому розмірі.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду  погодилася з висновком суду першої інстанції, що обрання підозрюваному саме запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є необхідним і достатнім для попередження вчиненням ним нових кримінальних правопорушень та забезпечення його належної процесуальної поведінки.

Як вбачається з матеріалів провадження чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні трьох епізодів тяжкого злочину, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі за вчинення особливо тяжких злочинів, і знову вчинив тяжкий злочин що вказує на злочинність його намірів та небажання стати на шлях виправлення.

Крім того, відсутні належні відомості про наявність у підозрюваного постійного, легального джерела прибутку, останній з родиною не проживає, що вказує на відсутність осіб, які б мали належний вплив на нього з метою забезпечення його належної процесуальної поведінки та запобіганню існуючим ризикам.

Щодо розміру застави, то враховуючи особу підозрюваного, його матеріальний стан, вчинення протиправних дій, направлених на особисте збагачення, розмір шкоди завданий злочином та інші обставини провадження, колегія суддів дійшла висновку, що цілком слушним  є визначений  розмір застави, як альтернативний запобіжний захід.

Тож оскаржувана ухвала про обрання запобіжного заходу залишена апеляційним судом без змін.