flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному в пограбуванні малолітнього Херсонським апеляційним судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою

02 листопада 2020, 13:18

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду скасувала ухвалу суду першої інстанції, якою відмовлено у застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Згідно з матеріалами кримінального провадження  раніше неодноразово судимому чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні повторного пограбування – відритого, умисного, повторного незаконного заволодіння мобільним телефоном, який перебував у користуванні  малолітнього (ч. 2 ст. 186 КК України).

Як встановив  суд апеляційної інстанції у підозрюваного відсутні  міцні соціальні зв’язки, адже  останній офіційно не працевлаштований, законного джерела доходу не має, дітей чи інших осіб на утриманні не має.

Зазначені обставини, негативна репутація, тяжкість покарання, що загрожує підозрюваному у разі визнання  його винуватим в інкримінованому злочині, вказують на можливість підозрюваного ухилитися від слідства і суду, вчинити інше кримінальне правопорушення і на те, що застосування більш м’якого запобіжного заходу не зможе забезпечити його належну процесуальну поведінку.

На думку колегії суддів апеляційного суду, саме обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою відповідатиме принципу співмірності прав підозрюваного та необхідності охорони прав і інтересів суспільства.

Тож, Херсонським апеляційним судом скасовано оскаржувану ухвалу та постановлено нову, якою застосовано до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, строком до 15 листопада 2020 року, з можливістю внесення застави.