flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Потужний крок на шляху до розбудови ефективної комунікації судів на засадах єдності та професійності

05 листопада 2018, 08:27

Прес-секретарі судів з усієї України разом з міжнародними та вітчизняними експертами  протягом 29-30 жовтня 2018 року в рамках Першого загальнонаціонального професійного форуму, що проходив у Чернігівській області, с. Снов’янка, обговорили ключові питання виходу судової влади за межі професійної аудиторії, розвитку культури відкритості, становлення стандартів єдності та професійності, принципів ведення постійного діалогу з громадськістю.

Захід організовано Програмою USAID «Нове правосуддя», Канадсько-українським Проектом підтримки судової реформи та Вищою радою правосуддя.

Від Херсонського апеляційного суду участь у заході взяла головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків із ЗМІ)  Легка Ірина.

            

Перший день роботи форуму був присвячений питанням значної ролі комунікації у підвищенні рівня довіри громадськості до суду, ролі прес-секретаря в комунікаційній діяльності суду та побудові ефективного діалогу з представниками мас-медіа та формуванні позитивного іміджу судової влади, особливостей планування комунікаційної діяльності тощо.

Міжнародні експерти, серед яких Мері Моро, голова Вищого суду провінції Альберта (Канада) та Енн Раунтвейт, суддя (у відставці), координатор з цифрових комунікацій суду провінції Британська Колумбія (Канада) поділилися власним досвідом побудови взаємовідносин із представниками ЗМІ на засадах партнерства та взаємоповаги, використання інструментів формування комунікаційної стратегії та принципів її реалізації судами, розповіли про свої напрацювання та методики роботи прес-служб в умовах викликів сучасного інформаційного суспільства.

Цікавими для прес-секретарів та актуальними для сьогодення були доповіді вітчизняних фахівців щодо гендерних аспектів комунікації, важливості оновлення контенту на медіа-платформах судової влади, стратегічного планування комунікації судів тощо.

Важливим для розуміння подальших кроків у сфері побудови комунікаційної стратегії судів України були аналіз вже досягнутих результатів у цьому напряму за останній рік, презентація Звіту комунікаційної діяльності судів за перше півріччя 2018 року.

Під час другого дня роботи форуму речники судів отримали не лише ґрунтовний актуалізований теоретичний матеріал, але і мали змогу вирішити низку практичних завдань та спільно обговорити їх результати, попрацювати над недоліками, застосувати надані рекомендації та поради. Так, для прес-секретарів було проведено чотири майстер-класи щодо кризових комунікацій, управління медіа-кампаніями та підвищення рівня їх ефективності, просування контенту в соціальних мережах,  основ якісного та зрозумілого висвітлення діяльності органів судової влади.

 

Важливим для розвитку професії речників судової системи, обміну досвідом та вироблення єдиних  стандартів комунікаційної діяльності стало загальне усвідомлення необхідності об’єднання у професійну асоціацію, що будо визначено одним із основних напрямів подальшої діяльності.

Більше фотоматеріалу та Програма заходу за посиланням.