flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів Херсонського апеляційного суду

25 січня 2024, 13:05

Надсилання судом повідомлень та викликів учасникам судових процесів в електронній формі здійснюється відповідно до «Порядку  надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі», затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.01.2023р. № 28 (далі Порядок).

Відповідно до зазначеного Порядку судові повістки, повідомлення і виклики в електронній формі надсилаються учасникам судових процесів в месенджері за допомогою програмного додатку або SMS-повідомлення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Суд надсилає судові виклики в електронній формі після того, як учасником судового процесу буде подана відповідна заява.

Форму і зміст такої заяви учасник судового процесу може отримати безпосередньо в  Херсонському апеляційному суді або самостійно завантажити з офіційної вебсторінки Херсонського апеляційного суду, розміщеної у розділі «Громадянам», далі розділ «Зразки заяв».

У разі подання такої заяви учасником судового процесу особисто до апеляційного суду, вона має бути підписана власноручно, а у разі надсилання на електронну пошту суду така заява має бути підписана кваліфікованим електронним підписом учасника судового процесу.   

У випадку зміни номеру мобільного телефона учасника судового процесу, або за наявності інших обставин, які перешкоджають отриманню ним судових викликів, учаснику судового процесу необхідно подати до суду відповідну інформацію.

Також звертаємо увагу, що відповідно до Порядку, за умови встановлення факту наявності в учасника судового процесу зареєстрованої офіційної електронної адреси, заява учасника судового процесу про отримання судових повісток, повідомлень, викликів в електронній формі не задовольняється.