flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся робочий візит Голови робочої групи з питань належного фінансування судової влади в Україні, народного депутата України Сергія Демченка та т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Максима Пампури

19 грудня 2023, 15:10

18 грудня 2023 року до Херсонського апеляційного суду з робочим візитом завітали Голова робочої групи з питань належного фінансування судової влади в Україні при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Сергій Демченко та т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура.

Під час зустрічі голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко обговорив з Головою робочою групи Сергієм Демченко та т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Максимом Пампурою низку важливих питань, зокрема  акцентував увагу на основних питаннях матеріально-технічного та організаційного забезпечення діяльності апеляційного суду та місцевих судів Херсонщини, розташованих на деокупованій частині Херсонської області, які потребують свого подальшого вирішення та вдосконалення.

В ході візиту Сергій Демченко та Максим Пампура поспілкувалися з суддями та працівниками апарату Херсонського апеляційного суду та почули про нагальні потреби, які виникають під час роботи.

Під час візиту до міста Херсона Голова робочої групи, народний депутат України Сергій Демченко та т.в.о. Голови  Державної судової адміністрації України Максим Пампура, спільно з очільником Херсонського апеляційного суду Олександром Коровайком відвідали Херсонський апеляційний суд, Херсонський міський суд Херсонської області та Територіальне управління Служби судової охорони в Херсонській області, оглянули зовнішній стан будівель, приміщень, де працюють судді та працівники апарату, зали судових засідань, стан матеріально-технічного забезпечення.

Під час спілкування з суддями і працівниками апарату Херсонського міського суду Херсонської області були обговорені проблемні питання щодо роботи місцевого суду, питання матеріально-технічного та організаційного забезпечення, а також шляхи їх вирішення та забезпечення належних умов діяльності.

Також обговорювалось питання оптимізації роботи Територіального управління Державної судової адміністрації України в Херсонській області.

Упродовж візиту Голови робочої групи та керівника ДСА України до обговорення приєдналися також голова Херсонського міського суду Херсонської області Дмитро Гонтар, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Херсонській області Микола Міняйло та начальник ТУ Служби судової охорони Херсонській області Валентин Терещенко, які підтримали необхідність подальшого удосконалення роботи судової системи, зазначивши, що спільні зусилля органів державної влади, Державної судової адміністрації України та судів сприятимуть вирішенню актуальних питань матеріального забезпечення судів, та висловили пропозиції щодо питань подальшої співпраці.

На завершення заходу Олександр Коровайко подякував Сергію Демченку та Максиму Пампурі за увагу до нагальних проблем забезпечення процедури здійснення судочинства, які виникають під час роботи в судах Херсонщини, і висловив впевненість, що спільними  зусиллями подолаємо усі труднощі на шляху відновлення ефективної роботи судової системи в Херсонській області.