flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадуємо про дистанційні засоби зв'язку та звернення до апеляційного суду

02 серпня 2023, 10:21

Шановні відвідувачі Херсонського апеляційного суду!

У зв`язку  з підвищеною небезпекою  обстрілів  території м. Херсона та інших населених пунктів правобережної частини Херсонської області російськими військами, з метою убезпечення життя та здоров’я відвідувачів суду, нагадуємо про можливість дистанційного звернення до Херсонського апеляційного суду для подання заяв, клопотань та інших документів, а також дистанційної участі у судових засіданнях.

Так,  звернутися до Херсонського апеляційного суду можна в електронному вигляді на офіційну електронну адресу суду  inbox@ksa.court.gov.ua  або через власний кабінет в підсистемі «Електронний суд» з використанням особистого підпису:  https://id.court.gov.ua/. Також документи можна направляти засобами поштового зв’язку.  

Зазначені сервіси дозволяють  подавати до суду процесуальні та інші документи (позовні заяви, клопотання, заяви тощо)  не відвідуючи суд. А за допомогою сервісу Електронного суду учасники судового процесу можуть відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Всі документи, подані за допомогою зазначених  засобів зв’язку та отримані судом, невідкладно реєструються у встановленому порядку.

Також нагадуємо, що відповідно до вимог процесуального законодавства, учасники судового провадження мають можливість брати  участь у судовому засіданні в режимі  відеоконференцзв’язку як в приміщеннях судів, так і поза межами приміщення суду, надіславши відповідне клопотання вище зазначеними засобами зв’язку. 

Одночасно нагадуємо, що під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» необхідно неухильно дотримуватись заходів безпеки та негайно прямувати у найближчі укриття.