flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засади використання автоматизованої системи документообігу Херсонського апеляційного суду в редакції від 15.01.2021

15 січня 2021, 13:27

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням зборів суддів

Херсонського апеляційного суду

від 09.10.2018 року №2

Засади використання автоматизованої системи документообігу Херсонського апеляційного суду

(Із змінами, внесеними рішенням зборів суддів Херсонського апеляційного суду

№3 від 12.11.2018

№5 від 27.12.2018

№1 від 15.01.2019

№2 від 29.01.2019

№4 від 20.03.2019

№5 від 23.04.2019

№6 від 10.05.2019

№7 від 14.05.2019

№8 від 15.07.2019

№10 від 01.10.2019

№11 від 22.10.2019

№13 від 18.12.2019 року (редакція діє з 01.01.2020 року)

№4 від 15.05.2020

№5 від 20.07.2020

№1 від 15.01.2021)

 

1.Персональні склади постійних колегій суддів судової палати з розгляду цивільних справ Херсонського апеляційного суду:

Колегія №1

Базіль Л.В.

Бездрабко В.О.

Приходько Л.А.

 

 

Колегія №2

Вейтас І.В.

Радченко С.В.

Кузнєцова О.А.

Семиженко Г.В.

 

 

Колегія №3

Воронцова Л.П.

Ігнатенко П.Я.

Полікарпова О.М.

 

 

Колегія №4

Пузанова Л.В.

Склярська І.В.

Чорна Т.Г.

 

 

Колегія №5

Орловська Н.В.

Майданік В.В.

Кутурланова О.В.

 

Колегії суддів №1 та №5 є резервними одна одній;

 

Колегії суддів №3 та №4 є резервними одна одній.

2.Спеціалізація та персональні склади постійних колегій суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду:

Спеціалізація з розгляду кримінальних проваджень з апеляційних скарг, апеляцій на вироки, ухвали, постанови суддів місцевих судів (у тому числі у справах щодо неповнолітніх), та визначення підсудності:

Колегія №1

Гемма Ю.М

Калініна О.В.

Калініченко І.С.

Коломієць Н.О.

Коровайко О.І.

Спеціалізація з розгляду кримінальних проваджень по скаргам на ухвали слідчих суддів та визначення підсудності, а також з розгляду ухвал суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, про зміну іншого запобіжного заходу на запобіжний захід у виді тримання під вартою або про продовження строку тримання під вартою, постановлені під час судового провадження в суді першої інстанції до ухвалення судового рішення по суті:

Колегія №2

Батрак В.В.

Заіченко В.Л.

Красновський І.В.

Литвиненко І.І.

Судді Заіченко В.Л. та Коровайко О.І. з метою виключення випадків розгляду кримінальних проваджень, у яких вони приймали участь як слідчі судді, розглядають кримінальні провадження з апеляційних скарг, апеляцій на вироки, ухвали, постанови суддів місцевих судів (у тому числі у справах щодо неповнолітніх) виключно щодо злочинів невеликої та середньої тяжкості.

У випадку, коли автоматизована система документообігу суду не може сформувати склад суддів з колегії №1, до розподілу підключаються судді з колегії №2 (крім судді Заіченка В.Л. у випадку розподілу судової справи про тяжкі або особливо тяжкі злочини).

У випадку, коли автоматизована система документообігу суду не може сформувати склад суддів з колегії №2, до розподілу підключаються судді з колегії №1 (крім судді Коровайка О.І.).

Як виняток, у випадку коли автоматизована система документообігу суду не може сформувати колегію з підстав недостатньої кількості суддів (хвороба, відпустка тощо) у судовій справі про тяжкі або особливо тяжкі злочини або на ухвали слідчих суддів з колегій №1 та №2, судова справа може розподілятися серед всіх суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду, у тому числі слідчих суддів, за умови наявності інформації режимно-секретного відділу Херсонського апеляційного суду області щодо неучасті зазначених слідчих суддів у розгляді клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ.

2.1.Спеціалізація з розгляду справ про адміністративні правопорушення встановлюється всім суддям судової палати з розгляду кримінальних  справ Херсонського апеляційного суду на непарні місяці, всім суддям судової палати з розгляду цивільних справ Херсонського апеляційного суду на парні місяці.

2.2.Спеціалізація з розгляду справ про порушення законодавства в сфері державної таємниці встановлюється суддям, які мають доступ до державної таємниці.

3.Особливості розподілу клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ:

3.1.Клопотання про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотання у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ розглядаються слідчими суддями Коровайко О.І., Заіченко В.Л., Кузнєцовою О.А.

3.2.Розподіл клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ відбувається за наступним графіком:

Понеділок, вівторок, четвер, п’ятниця: судді Коровайко О.І., Заіченко В.Л.

Суддя Кузнєцова О.А. залучається до розгляду клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ у випадку необхідності.

3.3.У випадку, коли з поважних причин (хвороба, відрядження, відпустка судді тощо) у день розподілу клопотання про негласні слідчі (розшукові) дії або клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ залишається менше 2 слідчих суддів, то до розподілу включається всі слідчі судді незалежно від графіку, у тому числі суддя Кузнєцова О.А.

3.4.У випадку надходження до суду клопотання про негласні слідчі (розшукові) дії або клопотання у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ у неробочі дні або у середу, такі клопотання розподіляються автоматизовано між слідчими суддями за графіком, затвердженим головою суду з дотриманням вимог п.п.2.3.10, 2.3.27 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого Рішенням Ради суддів України від 02 квітня 2015 року №25

3.5.У випадку, коли одна справа містить декілька клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії або клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ, вона підлягає автоматизованому розподілу як одне клопотання із встановленням коефіцієнту складності справи, який дорівнює кількості клопотань.

3.6.У випадку, коли клопотання містить декілька негласних слідчих (розшукових) дій, при автоматизованому розподілі такому клопотанню встановлюється коефіцієнт складності справи, який дорівнює кількості слідчих (розшукових) дій.

3.7.У випадку, коли необхідно, щоб розгляд декількох пов’язаних між собою клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії або клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ здійснював один слідчий суддя (наприклад, у межах одного й того ж самого кримінального провадження), автоматизований розподіл здійснюється шляхом поєднання картки, яка прийшла пізніше, з першою карткою.

3.8.Клопотання про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотання у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ на які не поширюються вимоги законодавства щодо охорони державної таємниці розподіляються відповідальним працівником відділу організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ у порядку, встановленому для клопотань на які поширюються такі вимоги, однак без попереднього шифрування працівником режимно-секретного відділу.

3.9.Коефіцієнт складності справи, який необхідно встановити під час здійснення автоматизованого розподілу клопотання про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотання у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ, повідомляється працівником режимно-секретного відділу відповідальному за розподіл цих клопотань працівникові відділу організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду.

4.Головуючим суддею є суддя-доповідач у судовій справі.

5.У разі відсутності раніше визначеного в судовій справі головуючого судді (судді-доповідача) у випадках, передбачених підпунктами 2.3.44-2.3.46 пункту 2.3. Положення, такі судові справи та матеріали підлягають автоматизованому розподілу за загальними правилами.

6.Припинення розподілу у разі відпустки:

6.1.Якщо тривалість відпустки судді судової палати з розгляду цивільних справ Херсонського апеляційного суду становить не менше 14 днів, розподіл судових справ цьому судді припиняється за 14 календарних днів до початку відпустки.

Якщо тривалість відпустки судді судової палати з розгляду кримінальних справ Херсонського апеляційного суду становить не менше 14 днів, розподіл судових справ цьому судді припиняється за 14 календарних днів до початку відпустки.

6.2.Якщо тривалість відпустки суддів становить менше 14 днів розподіл судових справ цьому судді припиняється за 3 робочі дні до початку відпустки.

6.3.Слідчим суддям, які розглядають клопотання про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотання у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ розподіл припиняється за 1 календарний день до початку відпустки або відрядження цих суддів.

7.У випадку виконання суддями іншої роботи, не пов’язаної із здійсненням правосуддя (узагальнення судової практики, аналізи стану здійснення судочинства, участь у спеціальні підготовці кандидата на посаду судді, підготовці суддів та працівників апаратів судів, а також здійснення науково-викладацької діяльності в Національній школі суддів України) секретарі відповідних судових палат письмовим розпорядженням можуть тимчасово припиняти розподіл справ таким суддям. Поновлюється розподіл справ за письмовим розпорядженням секретаря відповідної судової палати.

8.У випадках виявлення значної різниці в навантаженні на суддів (колегію суддів) за письмовим розпорядженням секретаря відповідної судової палати припиняється розподіл справ цим суддям (колегії суддів) до усунення зазначеної різниці. Поновлюється розподіл справ за письмовим розпорядженням секретаря відповідної судової палати.

9.У випадку повернення до Херсонського апеляційного суду судової справи, в якій судові рішення скасовувалось з передачею судової справи на новий розгляд суду першої інстанції, така справа розподіляється автоматизовано у загальному порядку.

10.Апеляційні скарги, які надійшли до суду повторно з передбачених процесуальним законом підстав, розподіляються автоматизовано у загальному порядку.

11.Настання обставин, які унеможливлюють участь суддів у розгляді судових справ, що може мати наслідком порушення строку розгляду судових справ, передбаченого відповідним процесуальним законом, визначається суддею-доповідачем, секретарем судової палати або заступником голови суду, оформлюється відповідною довідкою та є підставою для здійснення повторного автоматизованого розподілу справ.

12.У випадках знеструмлення електромережі суду, виходу з ладу обладнання або комп’ютерних програм чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, що триває понад п’ять робочих днів, судові справи розподіляються відповідальними особами, визначеними наказом керівника апарату суду, між суддями за списком, складеним у алфавітному порядку, в порядку черговості надходження справ.

13.Справи, які відповідно до законодавства підлягають реєстрації та/або розгляду в неробочі дні, розподіляються в загальному порядку.

14.Коефіцієнт навантаження на суддів, що займають адміністративні посади:

14.1.Голова суду Коровайко О.І. – 70%.

14.2.Заступник голови суду Кузнєцова О.А. – 70%.

14.3.Заступник голови суду Заіченко В.Л. – 100%.

15.Коефіцієнт складності всіх категорій справ, крім клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ – 1.

Коефіцієнт складності клопотань про негласні слідчі (розшукові) дії та клопотань у рамках оперативно-розшукових та контррозвідувальних справ – 0,03.

16.Коефіцієнти, що враховують форму участі судді у розгляді судової справи: суддя-доповідач – 100%, головуючий суддя – 100%, суддя учасник колегії – 5%.